Toggle menu Skupina Donbosko
Donbosko.si
Donbosko povezave

Pastoralne djelatnosti

Vjeronauka

Djeca dolaze na vjeronauku u župnu crkvu u subotu u 10 sati. Ukupno ih ima nešto preko 100. Vjeronauka se drži na hrvatskom jeziku. U Omerbožaj je vjeronauka u subotu u 14 sati (u ljetnje doba u 15 sati). Djece ima preko 30, a vjeronauka je na albanskom jeziku. U Spužu je vjeronauka u nedjelju, a djece ima 17.
Vjeronauku drže don Nosh Gjolaj, don Viktor Ganc, don Janez Mirtek, sestra Anita Prenkaj i animatori: Boris Banjac, Marija Ivezić, Marijan Kaljaj.

Zbor

U našoj župi djeluje hor, koji vodi sestra Anita Prenkaj. Ima ih oko 25 i redovito dolaze na vježbe. Podjeljeni su u dvije grupe – oni koji pjevaju na hrvatskoj misi i oni, koji pjevaju na albanskoj, a za blagdane ujedine snage.

Ministranti

Ministranti imaju dugu tradiciju, a najviše ih je bilo prije 6-7 godina, kad ih je bilo preko 40. Jednom sedmično imaju susret.

ŽPV

Župsko pastoralno vijeće formiralo se po prvi puta već prije više od 20 godina, ali je kasnije dolazilo do raznih modifikacija. Nanovo se formiralo 2006. godine, te ima 14 članova. Zastupljeni su svi djelovi grada i sela. Susreću se povremeno i raspravljaju o važnim događajima.

U okviru naše župe deluje također:

  • Center za obrazovanje i odgoj don Bosko

  • Omladinski centar